Boskalis – CASE

Op diverse fronten werken wij aan een innovatie van de communicatie en communicatiemiddelen van de afdeling Talent Development & Sourcing van Boskalis.

Boskalis – CASE


 

Opdracht:
Boskalis is een innovatieve organisatie en de afdeling Talent Development & Sourcing steekt dan ook veel energie in het stimuleren van medewerkers en innovatie. Voor het nieuwe ontwikkelde online HR platform kwam bij ons het verzoek binnen om teksten voor dit nieuwe platform te schrijven en redigeren, uiteraard geschikt voor dit medium. Daarnaast het verzoek om een innovatief concept te ontwikkelen voor een moderne variant van hun opleidingsgids.

Uitwerking:
Tekstschrijven en redigeren
Een uitgebreid opleidingsaanbod van trainingen, cursussen en programma’s herschrijven op een eenduidige manier en geschikt voor online gebruik.

Creatief design
Voor de afsluiting van een opleidingsprogramma op de SS Rotterdam kregen we het verzoek een uitnodiging te ontwikkelen. All on board…?!

Online Magazine, de innovatieve oplossing voor de opleidingsgids
Hoe stimuleer je medewerkers zichzelf te ontwikkelen? Hoe promoot je het Boskalis opleidingsaanbod? En hoe bereik je medewerkers?
Dat waren de vragen die we ons vooraf stelden. Niet meer met een ‘verouderde’ hardcopy opleidingsgids. Het digitale opleidingsmagazine is het ultieme middel om medewerkers te bereiken en te stimuleren. Met mooie beelden, korte en bondige teksten en 24/7 te bereiken dragen we bij aan het stimuleren van een innoverend klimaat binnen Boskalis.

Fotografie
Het digitale magazine wordt gedragen door aansprekende beelden! Veel beeld in het online magazine hebben we dan ook ‘op de werkvloer’ gemaakt. Realistische omgevingen en echte Boskalis medewerkers die niet alleen met gave foto’s maar ook met een treffende quote duidelijk maken waarom het zo belangrijk en leuk is om jezelf te blijven ontwikkelen!

Event
Een boks clinic door Omid Soltani van Squaremeters voor de trainees op het parkeerdak van Boskalis. Het doel was het verhogen van de energie en de teamspirit van het trainee team op de selectiedag van Boskalis. Dit lukte prima, je kan het terugzien in de fotoreportage die we hebben verzorgd.

Resultaat:

Op diverse fronten gewerkt aan een innovatie van de communicatie en communicatiemiddelen van de afdeling Talent Development & Sourcing van Boskalis. 

More Information

Tamara Euser,  opleidingscoordinator Learning & Development

"Of het nu gaat om communicatie of om fotografie. Ik vind het altijd heel prettig om met Marlies & Esther samen te werken. We hebben al diverse opdrachten samen gedaan en het is heel fijn dat ze altijd meedenken en vanuit hun oogpunt kijken hoe het (anders) kan. Boodschap & Beeld weet ons altijd weer positief te verrassen!"

Externe link