Loopbaancoaching Drechtsteden – case

Buiten de lijntjes kleuren!

Loopbaancoaching Drechtsteden – case


 

Opdracht:
Anne Besseling besloot voor ‘zichzelf’ aan de slag te gaan en richtte Loopbaancoaching Drechtsteden op. Een bedrijf met ambities en een vrouw met visie. Wat zijn we blij dat we hebben mogen meewerken aan het neerzetten van een stevige basis. Want bij het starten van een bedrijf wil je natuurlijk dat je boodschap en beeld je helpen bij het vertellen van jouw verhaal. Dat was de opdracht die we voor Anne hebben ingevuld: het creëren van een scherpe boodschap en treffend beeld.

Uitwerking:
Na een kennismakingssessie en brainstorm over Loopbaancoaching Drechtsteden hebben we een heldere positioneringsvisie en -strategie opgesteld. Om enerzijds te zorgen voor de vertaling naar een scherpe en duidelijke boodschap die de juiste doelgroep bereikt en anderzijds een briefing te kunnen opstellen voor de vormgever om het juiste beeld te kunnen creëren. Anne kleurt graag buiten de lijntjes en wil anderen met haar bedrijf helpen door net even op een andere manier te denken, de juiste kleur aan je loopbaan te geven. Haar logo lag er in schets al en hebben wij nog iets aangescherpt om ervoor te zorgen dat haar logo ook het juiste verhaal vertelt.

Resultaat:
Van boodschap naar beeld

Huisstijl
In het logo zit kleur en gaat net buiten de randjes. Uit dat kleurrijke logo hebben we twee kleuren gekozen om de rest van de huisstijl mee in te vullen. In samenwerking met vormgever William de Jong hebben we de huisstijl verder vertaald naar een website ontwerp en realisatie daarvan.

Anne geeft kleur aan je loopbaan!
Het logo, de pay-off, huisstijl, dragen allemaal bij aan het vertellen van het verhaal waarmee Loopbaancoaching Drechtsteden zich onderscheidt van haar concurrentie. Het past goed bij haar bedrijf, visie en heeft echt een eigen gezicht.

Teksten
De teksten op de website hebben we geschreven en geredigeerd en ervoor gezorgd dat de boodschap ook in alle teksten goed naar voren komt.

Fotografie
Om het geheel af te maken hebben we voor de website en social media een serie “echte Anne” foto’s gemaakt. Omdat Anne zelf een belangrijke plek inneemt in haar bedrijf en omdat als loopbaancoach persoonlijk contact natuurlijk op nummer 1 staat. We hebben gekozen voor zwart wit fotografie om Anne en het verhaal van de kleuren nog meer te laten spreken door het contrast.

We zijn trots op het eindresultaat en Anne heeft mede hierdoor een vliegende start kunnen maken!

More Information

“Bij Marlies en Esther kwam ik met de vraag of zij mij konden begeleiden in het opzetten en het inrichten van de social media van Coaching Drechtsteden. Na een eerste gesprek wisten zij al snel de vraag achter mijn vraag te achterhalen: het verder verscherpen van mijn boodschap en uitstraling, zodat dit doorgevoerd kon worden in de huisstijl en website. Door de fijne en doortastende aanpak is er een heel tof resultaat gekomen.
En wat heb ik veel reacties gekregen op de mooie foto’s die Esther heeft gemaakt!! Wat mij vooral opvalt is dat Esther diepgang weet aan te brengen in haar fotografie; De energie weet ze in haar fotografie vast te leggen. De foto spreekt écht. Ik ben Marlies en Esther dankbaar voor het mooie resultaat. Ik vind het super dat zij de huisstijl en boodschap zo hebben ontwikkeld, passend bij mij als persoon: kleurend buiten de lijntjes. Ik kan Boodschap & Beeld bij iedereen aanraden."

Externe link