Tandartspraktijk Stella Maris – case

Een opdracht voor huisstijl, website en fotografie waar we met plezier onze tanden in hebben gezet!

Tandartspraktijk Stella Maris – case


 

Opdracht:
Een nieuwe tandartspraktijk, Stella Maris, gaf ons de opdracht om een huisstijl inclusief logo te ontwikkelen met een doorvertaling naar de website. En of we ook de fotografie van de praktijk en het team konden verzorgen…. Een opdracht waar we met plezier onze tanden in hebben gezet!

Uitwerking logo:
Stella Maris (Latijns) staat voor ‘Sterre der Zee’​. Wij maken het liefst beeldende logo’s waarin een diepere laag zit. We hebben de ster terug laten komen in het logo als referentie naar een stralend gebit. ​Wanneer we kijken naar de kleuren hebben we gekozen voor blauw (zee, medisch, vertrouwen). ​In de witte tandartspraktijk valt ons de roze (magenta) bedrijfskleding op, een knipoog die we in het logo hebben terug laten komen. Het lettertype heeft een eigen identiteit, is zakelijk en goed leesbaar. Op verzoek van de klant, die praktijken heeft in Dordrecht, Den-Haag en Amsterdam, is de plaatsnaam in het logo verwerkt.

Middelen:
We hebben het concept verder uitgewerkt naar de huisstijl (briefpapier, mailhandtekening en afsprakenkaartje) en vervolgens naar de website. Naast de opmaak hebben we voor de site ook de menu-indeling en teksten verzorgd, uiteraard zoekmachine vriendelijke teksten (SEO-proof).

Fotografie:
Om het geheel af te maken hebben we een bedrijfsreportage gemaakt met sprekende portretten, sfeerbeelden en het team aan het werk in de praktijk.

Opdrachtgever:
Tandartspraktijk Stella Maris
Bezoek de website

More Information

Tandarts Dordrecht

Denise Meuwissen, balie- en tandartsassistente

"Tandarts Vermonden, waar ik samen met Marije al heel lang voor werkte, is met pensioen en heeft zijn praktijk verkocht. De nieuwe praktijkeigenaar heet Stella Maris en heeft praktijken in Amsterdam en Den-Haag. Hij vroeg Marije en mij om een frisse start in Dordrecht te maken met een nieuwe huisstijl en een website.

Na een oriënterend gesprek met Esther en Marlies kwamen zij meteen al met hele verrassende voorstellen waar wij een goed gevoel over hadden. Zo namen ze de kleur van onze bedrijfskleding mee in ons nieuwe logo en ontwierpen ze een logo wat passend was voor onze praktijk Stella Maris (Sterre der zee) terugziend in een ster bij een kies voor een stralend gebit! Wij zijn super blij met ons nieuwe logo, wat na aanpassing van de plaatsnaam ook in de andere praktijken kan worden gebruikt.

Ook zijn wij heel blij met de website, die geheel naar onze wensen gemaakt is met pakkende teksten, mooie sfeerbeelden en illustraties passende bij onze nieuwe huisstijl.

Het maken van de foto's door Esther vonden we van te voren best spannend, maar verliep heel gemakkelijk. Haar advies om de profielfoto's buiten te maken was een top idee, met mooi licht en een sfeervolle achtergrond. Ook de sfeerfoto's van de praktijk zijn met veel zorg en kennis gemaakt.

Wij zullen Esther en Marlies van Boodschap & Beeld bij iedereen aanraden, omdat we zeer tevreden zijn over hun kennis en enthousiasme waarmee ze te werk gaan!"

Externe link